ÜÇ KENTTEN GÜÇ BİRLİĞİ

0
1034

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş üç kentin ortak sorunlarını konuşmak ve çözümler üretmek üzere masaya oturdu. Suriyeliler, altyapı ve kanalizasyon yatırımları konusunda geliştirilecek projeler ve finansman bulunması konusunun görüşüldüğü görüşmede, başkanlar güç ve iş birliği komisyonu kurulmasına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da düzenlenen ‘Gastronomik Lezzetler Tadım Etkinliği’nde buluşan üç büyükşehir belediye başkanı, bir kez daha Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ev sahipliğinde bu kez üç ilin ortak sorunlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Birbirine çok benzeşen kültürel, demografik ve sosyal yapıya sahip, Doğu Akdeniz bölgesinin üç önemli büyükşehrinin belediye başkanları ortak sorunlara ortak çözümler üretmek üzere buluştu. Sorunların başında gelen Suriyeliler konusunu irdeleyen başkanlar, şehirlerdeki mültecilerin belediyelere olan iş yükü ve mali etkilerini değerlendirerek, çözüm önerilerini paylaştı. Görüşmede ayrıca altyapı ve kanalizasyon yatırımları, projeler ve finansman desteği konuları konuşulurken, üç kentin işbirliğini güçlendirecek ve her belediyeden 2 uzman kişinin görev alacağı 6 kişilik komisyon kurulması kararı da alındı.

Yapılan görüşme ile Adana, Hatay ve Mersin’de yaklaşık 6 milyon nüfusu yöneten belediye başkanları 3 kentin gelişimi için işbirliği ve güç birliği içinde çalışmalar gerçekleştireceklerinin mesajını verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.