“TATVAN’A NİTELİKLİ VE KALICI ESERLER KAZANDIRIYORUZ”

Tatvan’da ortaya koyduğu başarılı projelerle hizmet çıtasını ve kalitesini en yükseğe çıkaran Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan’ı yaşam düzeyi yüksek, modern, öncelikle bölgemizde daha sonra ülkemizde örnek alınacak bir ilçe konumuna taşımak noktasındaki gayretli çalışmaları neticesinde Tatvan’a nitelikli ve kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor.

0
1289

“Tatvan ve Tatvanlı için vadettiğimiz projelerimizin hemen hemen hepsini gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Tatvan’ı marka bir şehir yapmak. Bu hedef doğrultusunda Tatvan’a yakışan nitelikli ve kalıcı eserler kazandırıyoruz.”

Gelişen Tatvan’a Yakışan Yeni Belediye Hizmet Binası

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’unsözünü verdiği projelerden biri olan Tatvan BelediyesiYeni Hizmet Binası tamamlanarak hizmete açıldı.

Mevcut belediye binasının ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle Tatvan Belediyesi tarafından hayata geçirilen vizyon projelerinden biri olan Yeni Hizmet Binası tamamlanarak hizmete açıldı. Günümüz şartlarına uygun ve vatandaşların daha rahat bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebileceği şekilde planlanan Tatvan Belediye Hizmet Binası, tasarımı, görselliği ve modern çizgileri ile bölgede inşa edilen örnek yapılardan biri olarak dikkat çekiyor. Sözünü verdikleri projelerden biri olan Yeni Belediye Hizmet Binasının, modern yapısı ve özgün mimarisiyle Tatvan’a çok yakışan bir eser olduğunu söyleyenTatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “1970’lerde yapılan mevcut belediye binasının devrin ihtiyaçlarına cevap verememesi nedeniyle yeni bir hizmet binası ihtiyacı doğdu. Tatvan’a yakışır şık bir belediye binası kazandırma adına hazırlamış olduğumuz projemizin inşaatına 2016 yılında başlayarak kısa sürede tamamladık. 14 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binası içerisinde meclis salonu, parti grup odaları, toplantı salonu ve bürolar bulunmakta. 1 Ocak 2018 itibariyle yeni binamıza taşınarak vatandaşlarımıza bu binadan hizmet vermeye başladık. 2018 yılının ilk meclis toplantısını da bu binada gerçekleştirmiştik. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu projemiz ile belediyeye sadece taştan bir bina kazandırmış olmadık aynı zamanda bölgenin gelişmesine de katkıda bulunmuş olacağız. Yeni Belediye Binamız özgün mimarisi ile bölgede örnek bir yapı haline geldi. İlçemize kazandırmış olduğumuz belediye hizmet binamızın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”şeklinde konuştu.

Sergi ve Kongre Merkezi Binası Tamamlandı

Tatvan’ın en gözde mekanlarının başında gelen Tatvan Doğu Anadolu Fuar alanında çok amaçlı kongre, toplantı, sergi ve gösteri merkezi binası projesinin inşaatı tamamlandı.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy “ Tatvan konumu gereği ve doğal güzelliğiyle bölgede cazibe merkezi durumunda olduğu için çevre il ve ilçelerden insanlar günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor. Ayrıca, yılda ortalama 500 – 600 bin civarında yerli ve yabancı turist bölgemizi ziyaret ediyor. Biz de belediye olarak hizmetlerimizi her alanda aralıksız sürdürüyoruz. Hazırladığımız faydalı projelerle de ilçemizi daha da güzel bir yer haline getirmeyi planlıyoruz. Projelerimiz arasında yer alan Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi binasının yapımını tamamlayıp ilçemize böyle bir eseri kazandırmanın gururu içindeyiz. Bölgenin cazibe merkezi olan ilçemiz uzun yıllardır eksikliğini hissettiği modern, büyük ve çok amaçlı kültür binası ihtiyacını bu eser ile karşılayacak.4 bin 500 m² alan üzerinde 2 bin 650 m² kapalı alana sahip olan Sergi ve Kongre Merkezi binası kongre, sergi, toplantı ve düğün gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Henüz resmi açılışı yapılmayan bu modern bina 2018 yılının Ramazan ayında birçok İftar yemeği organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Tüm Tatvanlılara hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Bilgi Evi ve Kitap Kafe Projesi Devam Ediyor

Tatvan Belediyesi tarafından küçük yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan Bilgi Evi ve Kitap Kafe Projesi hayata geçirildi.

Tatvan Meteoroloji Müdürlüğüne ait eski binanın bulunduğu yaklaşık 3200 m² alanda temeli atılan Bilgi Evi ve Kitap Kafe projesinin yapım çalışmaları devam ediyor.  2500 m² kapalı alana sahip olan Bilgi Evi projesinin inşaatının ise 2018 Kasım ayı itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Küçük yaş grubu çocuklara yönelik yapılacak olan Bilgi Evi’nin içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri gibi eğitim içerikli bölümlerin olacağını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bilgi Evi projesinin vadettikleri projeler arasında olduğunu belirtti. Başkan Aksoy, “Belediyemiz ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi, ufuklarını genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu anlamda belediyemiz, ilçemizde bir ihtiyaç haline gelen bilgi evi ihtiyacını “Bilgi Evi ve Kitap Kafe Projesi” ile karşılamayı hedefleyip, bu proje ile ilçemizdeki gençleri kültür, sanat ve kaliteli eğitim ile buluşturmayı amaçlamaktadır.Eski Meteoroloji binasının bulunduğu alanda inşaat temelini attığımız Bilgi Evi ve Kitap Kafe projemizin inşaatı devam ediyor. Bilgi Evi ve Kitap Kafe projesi kapsamında bina içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri, bilgisayar odaları, satranç odaları, eğitim odaları, çocuk oyun odaları, çocuk uyku odaları ve etkinlik odaları olacak. Yaklaşık 2500 m² kapalı alan üzerine kurulacak olan bu dev projemizi 2018 yıl sonu itibariyle tamamlamış ve küçük yaş grubu çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız. Bu muhteşem yapıyı Tatvan’a kazandırmak için sabırsızlanıyoruz. Durmak Yok, Hizmete Devam!Şimdiden tüm Tatvan halkına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.