“Osmaneli, kuruluşu M.Ö. 8000’li yıllara dayanan birçok medeniyete yerleşim yeri olmuş, İpek Yolu, Hac Yolu,Ordu Yolu başta olmak üzere yolların kesiştiği, Türkiye’nin üçüncü büyük nehri Sakarya’nın içinden geçtiği ve Sakarya Nehri’ne Göksu, Karasu, Göynük Suyu’nun birleştiği verimli topraklarda, birçok uygarlığın izlerini taşıyan, harika doğası ile tarih ve kültür kentidir.İstanbul – Eskişehir – Ankara bölünmüş yolu ve YHT hattı, eski İstanbul – Anadolu Tren Hattı, yeni ihale edilen Osmaneli – Bursa – Bandırma YHT hattı ile bir lojistik merkezi olma yolundadır. Turizmde Osmaneli; parkları, spor tesisleri, konakları, camileri, kalesi, köprüleri, İçmeler Tesisleri, antik çağdan kalma eserleri, kilisesi ve Balaban Gazi gibi tarihi varlıkları ile yükselen bir değerdir.Osmaneli Belediyesi olarak bu kutlu mirası korumak ve yüceltmek adına herkesin katılımı ile dört ana hedef belirledik.Bu hedeflerimiz sırasıyla;Yaşam Kalitesini Arttırmak, Turizmde öne çıkmak, Tarımda yeni ürünlere ve yeni Pazarlara yönelmek ve Sanayileşme ile büyümek.”diyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin belirledikleri bu hedefler doğrultusunda Osmaneli’nde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili dergimize şu bilgileri verdi: “Osmaneli 60.000 kişilik nüfusa ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahip oldu. Bu altyapı çalışmalarının bir parçası olarak Bilecik’in ilk su arıtma tesisini kurduk. Halkımızın doğayla iç içe geçebilecekleri alanlar sağlamak amacıyla şehrimizin dört bir yanını parklar ile donattık. Bu sayede 217. 000 m2’lik park alanını kentimize kazandırdık. Bu park alanı içerisinde 100’er kişilik Sakarya ve Göksu sosyal hizmetler salonlarını inşa ettik.700.000 m2’lik taş parke yolların yanında 4,5 km’lik şehir içi bölünmüş yol hizmetini hayata geçirdiğimiz kentimizde Sakarya Nehri Kıyısında kesintisiz 6 km’lik bir yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırdık. Otogar binamızı bölünmüş yol kıyısına inşa ediyoruz.
EĞİTİM VE SPORA TAM DESTEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteği ile Osmaneli Şehir Stadı’nı yeniden sentetik çim saha olarak inşa ettik.Spor Toto Başkanlığı ile birlikte futbol, basketbol, voleybol ve tenis alanlarında hizmet verecek tesisler inşa ettik ve spor turnuvaları ile şehrimizin sporun kalbinin attığı bir nokta haline getirdik. TFF ile düzenlediğimiz Lefke Cup U15 ile Türkiye’nin en büyük spor kulüplerine ev sahipliği yaptık. Tüm bunların yanında Osmaneli Spor Kulübü’nü kurarak 17 branşta faaliyet gösteren, 500 lisanslı ve 13 milli sporcuya sahip güçlü ve tanınan bir spor kulübü olduk.Kentimizin eğitim alanındaki büyümesini hızlandırmak ve öğretim kalitesini arttırmak amacıyla Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ni kurduk ve 5.000 kişinin üzerinde kişiye eğitim olanağı sağladık, Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu’nu inşa ettik ve bunların yanında Osmaneli Anadolu Teknik Meslek Lisesi tadilatı, kız öğrenci yurdu, Anadolu Teknik Çok Programlı Lisesi, Halk Eğitim Merkezi binalarını inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz.
“Osmaneli’nin Geleceğini Garanti Altına Almak Amacındayız”
Kentimizi bayındır hale getirmek ve geleceğini garanti altına almak amacıyla yaptığımız yatırımlarımız doğrultusunda; Osmaneli Emniyet Müdürlüğü binası yenilendi ve ek binalar inşa edildi, Osmaneli Jandarma Karakolu binasının yenileme çalışmaları, 100 konut ve 11 işyerinden oluşan TOKİ konutlarımız, Osmaneli Belediyesi Konut ve İşyeri projelerinden 24 konut ve 21 işyeri projelerinin inşa süreci devam ediyor. Bunların yanında belediyemiz adına 350 km2’lik toprak ve gayrimenkul yatırımı yaptık ve kendi araç ve iş makinası parkurumuzu oluşturduk. Bilecik ilinin en büyük barınağını inşa ediyoruz.
“Turizm Kenti Hedefine Emin Adımlarla İlerliyoruz”
Kentimizin turizm potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlamak ve Osmaneli’ni bir marka haline getirmek için Geleneksel Osmaneli Panayırı’nı bir haftaya yaydık ve önümüzdeki yıldan itibaren Tarihi Osmaneli Panayırı ve Sanat Etkinlikleri adıyla daha büyük bir organizasyon haline getireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlanan hibeler ile Osmaneli Konakları’nın uzman ekibimizce restorasyonunu sağladık ve sağladığımız fonlar ve hibeler ile 27 Osmaneli Konağı’nın belediyemizin mülkü olmasını sağladık. Osmaneli’nin 20 güzergâhını doğa turizmi için tescilledik.Kentimizin değerlerinden Yıldırım Bayezid Hamide Hatun Cami’nin restorasyonu tamamlandı. Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisleri’ni BEBKA ve İstanbul Üniversitesi ile “Ver Elini Osmaneli” Projesi ile tümden yeniden inşa ettik. Bunların yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Camikebir Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projemiz kapsamında 50 adet Osmaneli Konağı’nın restorasyonu, Aya Yorgi Kilisesi’nin restorasyonu, Rüstem Paşa Kervansarayı’nın inşası, Roma Köprüsü’nün restorasyon projeleri devam etmekte.
TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖRNEK YATIRIMLAR
Osmaneli’nin tarım ve hayvancılık alanındaki zenginliklerinin daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla BEBKA destekleriyle Hisarcık Beşevler Köyümüzde sebze ve meyve kurutma ve paketleme tesisi kurduk, Osmaneli merkezde Türkiye’nin en gelişmiş mezbaha tesislerinden birisini inşa ettik ve bunun yanı sıra Tarım ve Ticaret Bakanlığı onaylı Toptancı Hal Binası’nın inşaatı devam ediyor.Hal binamız bölgemizde bakanlık onaylı tek tesis olarak tarıma hizmet verecek.
“Sanayide Yükselişimiz Devam Ediyor”
Kentimizin sanayi alanındaki büyümesinin tesisi için Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi ve şirket yöneticileriyle sürekli birlikte hareket ederek OSB’nin faaliyetine destek olduk. Türkiye’de bir ilk olarak Sanayi Parsellerini oluşturduk. 4.000.000 m2 sanayi parsellerimizde başta BİEN Seramik olmak üzere Tayraş Petrol ve Dünyalar Şirketler Grubu, Ekol Aliminyum, Tebsan Makine, Ceneviz Gıda, gibi şirketler yer alımı gerçekleştirdiler. Sanayide yükselişimiz devam ediyor.”