KÜTAHYA’YA MODERN HAYVAN BAKIM EVİ

Kütahya Belediyesi hayvanların daha iyi bir ortamda barınması ve mevcut Hayvan barınağının yetersiz gelmesi nedeni ile yapımına başladığı Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile Kütahya’ya bölgenin en modern hayvan barınaklarından birini kazandırdı.

0
1878
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Bölgede örnek bir proje olan Hayvan Bakım evinde eğitim amaçlı yaklaşık 50 kişilik kapalı amfi ve görsel yayın imkânları, ameliyathane yenileme ve genişletme çalışmaları, hospitalizasyon odası (müşade odası) gibi bir çok kapsamlı yer bulunuyor. Yabani kuşların rehabilitasyonu amacıyla uçuş imkanlarının olacağı uzunluk ve yükseklikte fileli alanları, anne ve yavru kediler için geniş sosyal alanı olan doğal yaşam sahaları ve rehabilitasyon yapılan köpekler için doğal mağaralar, hasta ve yaralı hayvanlar için yeni barınakların bulunuyor. Hayvan barınağı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Hayvan barınağımızı yenilerek yeni bir görünüme kavuşturduk. Önceki dönemde 15 bin m2’lik alanda çok modern olmayan bir hayvan barınağımız vardı. Bu dönemde biz 2 yıl önce ihalesini gerçekleştirerek 15 bin m2’den 40 m2 ilave ederek 55 bin m2’lik bir hayvan barınağını Kütahya’mıza kazandırdık. Hayvan Barınağımızı genişletmemizdeki başlıca sebep hayvanlarımıza doğal ortamı sağlayabilmektir. Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde uyguladığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 milyona yakın bir maliyet ile ameliyathanesi, oradaki misafirlerimizi ağırlayacağımız bölümleri özellikle çocuklarımız için eğitim amaçlı yaklaşık 50 kişilik amfisi ile birçok kapsamlı alanı bulunan bölgenin belki de en büyük barınağını Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğini alarak şehrimize kazandırmış bulunmaktayız.

 “Tüm Detayların Düşünüldüğü Modern Bir Tesis Oluşturduk”

Yaklaşık 14.000 m2 alan üzerine kurulan yeni tesisimizde; Yeni İdari Binamız, Hospitalizasyon Merkezimiz, Hayvan barınaklarımız, Süs havuzları, Yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile asfalt yollarımız mevcuttur. Yeni İdari Binamız; Bodrum+2 kat olmak üzere toplam 320 m2’dir.  İdari binamızda biri 2 adet depo; kömürlük ve kazan dairesi olmak üzere toplam 125 m2 bodrum katımız mevcuttur. 25 m2 giriş holümüz; koridor; çamaşır odası; mutfak; temiz giyinme bölümü; kirli giyinme bölümü ve WC-duş bölümü olmak üzere toplam 125 m2 zemin katımız mevcuttur. Koridor; iki adet banyo, teknik oda; mutfak veteriner odası; WC ve balkon olmak üzere yaklaşık 70 m2 1. katımız mevcuttur.

Hospitalizasyon Merkezi Yaklaşık 145 m2’dir. Tek katlı eski binamızın tadilat yapılması ile oluşturulan Hospitalizasyon Merkezimiz içinde giriş-danışma, hasta kabul bölümü, ilaç deposu, ameliyathane ve WC bölümlerinin yanı sıra giriş kısmı bu alandan ayrılan 13,6 m2 giriş alanına sahip seminer salonu mevcuttur. Bu alanda ziyaretçilerimize yönelik sunumların yapılması planlanmaktadır.

Çelik taşıyıcı sisteme sahip olarak dış yüzeyleri doğal ahşap kaplamalı olacak şekilde toplam 8 adet barınak binamız mevcuttur. Köpek barınakları, anne-yavru köpek evi, kedi evi, Anne-Yavru Kedi Evi, hasta bakım evi, müşahede evimiz bulunmaktadır. Bina ve Barınaklarımız haricinde 9 adet de köpek mağaramız mevcuttur. Yapay bir tepe altında kalan bu mağaraların ön kısmında da etrafı çevrili köpek doğal yaşam alanı yer almaktadır. Ayrıca; 20 m2 alana sahip güvenlik kulübesi ve padokların ısıtma tesisatımızın yerleştirildiği kazan dairemiz mevcuttur. Tüm bu binaların haricinde etrafı tel çit ile çevrili olacak tesisimizin çevresinde her alana ulaşılabilecek şekilde planlanmış araç yolumuz ile süs havuzlarımızın, köpek doğal yaşam alanını izleme terasımızın ve yeşil yanı sıra çeşmenin de bulunduğu yeşil alan ve yaya yürüme yollarımız mevcuttur.

“Sokak Hayvanları Koruyor, Çocuklarımıza Hayvan Sevgisi Aşılıyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ülkemize örnek olabilecek bir projenin protokolünü imzaladık. “Her Okula Bir Sokak Hayvanı” projemiz çerçevede okullarımızda 1 veya 2 barınak konuşlandırarak hem sokak hayvanlarımızı sahiplendirmiş olacağız hem de okullarımızda eğitim gören çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamış olacağız. Bu proje inşallah diğer ilçelerimiz ve ülkemize de örnek olacak. Minik Eller Barınakta projesi; yaklaşık 7 yıldır devam etmektedir. Dilekçe ile başvurusu yapan okulların; okul öncesi sınıfları ve ilkokul 3. sınıfa kadar olan öğrencilerimize hem El Yıkama hem de Hayvan Sevgisi ile ilgili animasyonlu interaktif eğitimler verilmektedir. Bu proje kapsamında 4000’e yakın öğrenci bakımevini ziyaret etmiştir. Yılda ortalama 1000 adet sahiplendirme yapılmaktadır. Bakımevi ve araçlarımız; hasta, yaralı veya tedavi amaçlı hayvanlar için 24 saat icapçı sistemi ile hizmet vermekte olup yılda yaklaşık 2500 hayvan ile ilgilenilmektedir. Barınağımızda tedavi ve bakım dışında sokak hayvanları için kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapılmaktadır. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmamız neticesinde kısırlaştırılan her hayvana mikroçip uygulaması yapılmaktadır. Sokak Hayvanları Besleme Aracımız; her gün toplamış olduğu yemek artıkları ve belediyemizin sağlamış olduğu kuru mamayı şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan 13 adet Beslenme Noktasına bırakmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.