Gerçekleştirdikleri ve yürüttükleri dev yeşil alan projeleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını standartların üzerine çıkardıklarını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili ise şöyle konuştu: Çevreyle ilgili en önemsediğimiz projelerimiz bir tanesi de yeşil alan oluşturma projemiz. Bu projemiz kapsamında 18 tane irili ufaklı park ve yeşil alanlar oluşturduk. Bunların en önemlilerinden bir tanesi 20.000 m2’lik 15 Temmuz Şehirler Parkı. Yeni terminal binamızın yanında ilimize gelen misafirlerimizin dinlenip istirahat edebileceği güzel bir alan oluşturduk. Mahalle aralarında da 20.000 m2 kare olmasa da en küçüğü 1 m2 olmak üzere irili ufaklı park alanları oluşturduk. Bu çalışmalarımızda toplam da 30-40 Bin m2 park çalışması gerçekleştirirdik. Belediye Tarihinin en büyük ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında 3000’den fazla ağaç diktik. Kendi seralarımızda Kendi personelimizle her yıl ürettiğimiz 5 Milyon çiçeği toprakla buluşturuyoruz.
Ekşisu Mesire Alanı
Çevreyle ilgili önemli projelerimizden biri de Mesire alanları ve park alanlarının ıslah edilmesi çalışması gerçekleştirdik. Ekşisu mesire alanımız 180.000 m2’lik bir alan. Bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptık. Atıl vaziyette duran bu mesire alanını çok mükemmel bir hale getirdik. Şuanda Ekşisu mesire alanımızda yok yok. Yürüyüş alanları, fayton alanları, bisiklet yolları, barbeküleri, kamelyaları çocuk oyun alanları ve grupları gibi hemşerilerimize hitap edecek alanlar oluşturduk. Bu 180.000 m2 alanın tamamını otomatik sulama sistemi yaptık. Her tarafı yemyeşil zümrüt gibidir. Ağaçlandırma çalışmalarıyla kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik çok ciddi bir ağaçlandırma ve ağaç çeşitliliği sağladık. Hemşerilerimizin bu alanda daha rahat edebilmesi her türlü faaliyeti o olanda yaptık. Bu çalışmalar için yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım bütçesi ayırmıştık. Hemen hemen tamamlamak üzereyiz.
“Park ve Bahçelerimizi Daha Modern Bir Hale Getirdik”
Atatürk Parkı, Barış Manço Parkı, İnönü Parkı gibi parklarımızda önemli revize çalışmaları yaptık. Bu parklarımız atıl vaziyette hiç el atılmamış bir vaziyetteydi. 30-40 yıllın bir yorgunluğu vardı. Bu parklarımızı çok modern bir hale getirdik. Yaz kış dolup taşan parklar haline getirdik. Tabi sadece bunlar değil çocuklarımızın daha rahat hareket edebilecekleri alanlar oluşturmak için 18 tane okul bahçesini yeniden düzenledik. Yine ibadethane bahçelerinden 15 tanesini yeniden düzenledik. Bu alanlar mahallelerde yaşlı ve emekli insanlarımızın ortak yaşam ve buluşma alanları. Onların rahat edebilecekleri alanlar haline getirdik.”
Rekreasyon Projeleri Hızla İlerliyor
Yeşil alan projeleri kapsamında yapımına devam edilen Geçit ve Vasgirt Dereleri rekreasyon projeleriyle ilgili de bilgiler veren Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Göreve geldiğimizde yeşil alan projeleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 m² artırmayı hedeflemiştik. Bunların ilki Şehrimizin doğusunda ve batısında bulunan Geçit ve Vasgirt Dereleri Rekreasyon Projesi’ydi. Seçim beyannamemizde bulunan ve yapımını tamamladığımız diğer projelerimiz gibi bu projelerimizi de en kısa süre içerisinde tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.