“BÜNYAN‘DA 4 YILA 50 YILLIK HİZMET SIĞDIRDIK”

Göreve başladıkları günden bu güne geçen süre zarfında adeta Bünyan’da yatırım seferberliği başlatan ve gerçekleştirdiği başarılı yatırımlarla Bünyan’a Bambaşka bir kimlik kazandıran Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, görevde oldukları 4 yıla 50 yıllık hizmet sığdırdıklarını ve görev sürelerinin sonuna kadar bunu daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

0
1640

2014 yılında belediye başkanlığı görevine gelişi itibariyle Bünyan’da büyük hizmetlere imza atan Şinasi Gülcüoğlu, “Bünyan son 50 yılda gördüğü hizmetten fazlasını gördü, göreve geldiğimizden bu yana. Hedefimiz, 75 yılda Bünyan’a verilen hizmeti, 5 yıl gibi kısa bir süre zarfında Bünyan’a, hemşerilerimize arz etmektir. 2014 yılında 5 yıllık planlama yaptığımız gibi, yine 2014’ten beri yıllık planlar da yaparak hareket ettik. Bu çerçevede bu yıl hazırladığımız planlara ve 2014 yılı, 5 yıllık planımıza baktığımızda 2018 yılında hizmetlerimize ciddi bir ivme kazandıracağımızı görüyoruz. Öncelikle, seçim vaatlerimizde ne demişsek bugün bu sözlerin tamamına yakınını hayata geçirmiş olmakla beraber, vaatlerimiz dışında da büyük atılımlar, hizmetler gerçekleştirdik, memleketlimizin yaşam kalitesini arttırmak adına. Bu yıl da yine yollarımızın sıcak asfaltla kaplanması, kaldırımlarımızın, meydanımızın, cami bahçelerimizin renkli taşlarla döşenmesi, park ve bahçelerimizin, futbol sahamızın, voleybol sahamızın, yürüyüş yollarımızın yapılması gibi birçok çalışmayı inşallah kısa zaman içerisinde hizmete sunacağız. 15 bin metrekarelik Ahmet Yaşar Toktaş’ın adını verdiğimiz, içerisinde spor sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları bulunan kompleksin temelini attık. İnşallah alanı 20 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Park, bahçe, mesire alanı, spor kompleksi gibi sosyal donatıları bulunmayan mahallelerimize bu alanlarda yatırım götürmeyi kendimize hedef belirledik. İnşallah Bünyan bundan sonra da her geçen yıl bir öncekine nazaran daha fazla, daha kaliteli hizmetlerle buluşmaya devam edecek. Şu an 5-6 mahallemizde spor kompleksi alanında çalışmamız var. Aşağı Gergeme ile Yukarı Gergeme’nin kesiştiği noktada çok yakında bir çalışmamız olacak. Elbaşı, Topsöğüt mahallelerimizde ödeneğini tahsis ettiğimiz, malzemelerini aldığımız çalışmalarımız başlayacak.” açıklamasında bulundu.

“Altyapı ve Üstyapısıyla Yenilenen Bir Bünyan Var”

Bünyan’da alt yapı ile ilgili sıkıntıları köklü biçimde çözen Başkan Gülcüoğlu, “Biz göreve geldiğimizde ‘Altyapı sorununu çözmüş Bünyan’ yazıyordu. Alt yapı ve su sorununu çözmüş bir Bünyan devralmışsak; peki bizim yaptığımız bu işler neyin nesi o zaman? demiştim. Alt yapı sorunumuz büyük ölçüde bitti. Geçen 2 yılda doğalgaz çalışması da dahil 450 km -yani imar planında yer alan, imar sahasında- sokak kazı çalışması yaptık. Elektrik hatları, doğalgaz, içme suyu, ana şebeke, abone bağlantısı, enerji nakil hatlarının yer altına alınması, fiber optik gibi 7 ayrı işten söz ediyoruz. Geriye sadece lokal müdahale gerektiren birkaç sokakta çalışmamız olacak, bu yılın programına alındı.  Bir de yeni konutlaşan, imara yeni açılan bölgelerde çalışmalar olacak. Biz göreve geldiğimizden beri, önümüzdeki 50 yılı, 100 yılı kucaklayacak hizmetler yaptık; amacımız göz boyamak, günü kurtarmak olsaydı çalışmalarımız farklı yönde olurdu. Altyapı ile ilgili bunca sıkıntı varken üst yapıya yönelmek, ilçemiz için büyük kayıplara yol açardı. Bunu göz ardı edemezdik; etmedik. Gözle görülmese de alt yapı sorunumuz neredeyse yok denilebilecek noktaya geldik; ilçemizi getirdik.

Altyapı çalışmalarımızı tamamladığımız alanlarda altyapı çalışmaları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle bozulan yollarda başlattığımız sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Bünyan tarihinin en kapsamlı ve en büyük yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalardan biri olan yol çalışmalarımız konusunda yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Sıcak asfalt çalışmalarımızın yanında kilitli parke, kaldırım, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarımızla da ilçemizi daha modern bir görünüme kavuşturuyoruz.” dedi.

Topyekün Belediyecilik Anlayışı

Belediyeciliği sadece imar ve iskan olarak değerlendirmenin, belediyeciliği eksik anlamak, tek yönlü ele almak olarak değerlendiren Gülcüoğlu, “Belediyeciliği sadece imar ve iskan olarak değerlendirirsek, belediyeciliği eksik anlamış, tek yönlü ele almış oluruz. Biz topyekûn bir belediyecilik gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüzle, kültür müdürlüğümüzle çocuklarımızın, gençlerimizin kültürlerini, çevrelerini tanımaları noktasında destek veriyoruz. Sınavlara hazırlanan gençlerimize, kitap, defter vb. destekler sağlıyoruz. Hemşeri buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Engellilerle ilgili, engellilerimizin sosyal ve iktisadi yaşama daha fazla tutunabilmeleri için çokça biline ve takdir edilen bir projemiz var. Bu proje uygulama süresi dolmasına rağmen, engelli kardeşlerimizin yoğun istekleri üzerine uzattık. Bu yönüyle de ülkemizde bir ilk olduğunu sanıyorum. Kadınlarımıza Bünyan halıcılığını da kapsayan bir destek projesi hayata geçirdik.”

KONUT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Cezaevi, ekonomik açıdan da konut açısından da önemli Bünyan için. Cezaevi kampüsü içinde yer alan 480 adet lojman ile birlikte 216 adet TOKİ konutu ile bu bölgemiz ciddi manada bir nüfusa ev sahipliği yapacak. Büyük ihtimalle mayıs sonu gibi 216 konutumuzun anahtar teslimini yapacağız. TOKİ’nin tüm Türkiye’de en hızlı teslim aşamasına geldiği proje olduğunu söylesek mübalağa etmiş olmayız. 2017 Mart ayında temel kazısı yapılmıştı, konutlar bitmiş durumda ancak TOKİ işletme maliyeti nedeniyle anahtarları teslim almadığından müteahhit firma anahtar teslimi yapamadı. Bu anlamda konut açığı büyük ölçüde giderilmiş olacak. Öte yandan özel girişimcinin, müteahhidin de çalışmaları var: geçtiğimiz yıl 1593 civarında imar, iskân ruhsatı verdik, hatırladığım kadarıyla. Ki bu da ciddi bir patlama. Bünyan’da kentsel dönüşümle ilgili, daha önceki meclis çalışmalarımızla kentsel dönüşüm rezerv alanlarını oluşturmuş; kamuoyu ile de paylaşmıştık. Ancak, bu konuda süreç biraz yavaş ve çetrefilli. Yeni kanunla birlikte inşallah artık son haline getireceğiz çalışmamızı ve buna mukabil imar planımızı hazırlayacağız.

“Tarihi ve Kültürel DeğerlerimiziAyağa Kaldırıyoruz”

1400-1500’lü yıllarda yapılan bir konağımız var; kamulaştırmayla ilgili sadece 1 parsel kaldı. Onu da bu ay içerisinde çözeriz diye düşünüyoruz; hemen ardından da restorasyon çalışmasına başlayacağız. Böylece Bünyan’ın geçmişini, kültürünü ve kimliğini yansıtan bu kıymetli yapıyı yenileyerek geleceğe hazır hale getirmiş, Bünyanımıza kazandırmış olacağız.

Elbaşı mahallesinde Cumhuriyet tarihi itibariyle ülkemizin ilk ilk mektebi kurulmuş; burasının da restorasyon ve restitüsyon çalışmaları yapılacak. Kültür-sanat müzesi olarak insanımızın kullanımına sunulacak, kültür ve tarih envanterine kazandırılacaktır. Karatay’da Han’ımız var, bununla ilgili çalışmalarımız var. Otuza yakın ören yerin yıkımını gerçekleştirdik, hanın önünde yer alan. Hafriyat temizliği yapıldı. 2 yapı kaldı; içerisinde 2 ailemizin yaşamını sürdürdüğü. Görüşmelerimiz devam ediyor; orayı da kamulaştırınca çevre düzenleme ve yenileme çalışmamız olacak burada da.

Gilaburu Bir Marka Değerine Sahip Oldu

Bünyan’a has bir değerimiz var; gilaburu. Bununla ilgili tüm marka ve patent çalışmalarımız bitti. İnşallah bundan sonra hakkettiği değeri, her yerde görecektir. Gilaburu suyunun şişelenip tüm yurtta raflarda yer alması için yoğun çalışmamız var. Gilaburunun çayının üretilmesi için çalışmamız var. Taklit edilen, takip edilen bir belediye olduk hep.

Bünyan Halısı’nın patenti Isparta’ya gitmiş. Yaptığımız girişimlerle inşallah Bünyan Belediyesi adına patent almak üzere girişimde bulunduk. Çok yakında neticeleneceğini düşünüyoruz.

BÜNYAN DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Bünyan için 30 yataklı bir devlet hastanesi yapılması planlanmış; aslında ihtiyaç yokken rica için, lütfen(!) yapılmış bir proje imiş. Kalktık gittik, masaya yumruğumuzu vurduk; neden ilçemizde devlet hastanesi gerekli olduğunu; nasıl bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu anlattık. Bugün 75 yataklı ilçe devlet hastanesinin ihalesi yapıldı. Sanıyorum 1 aya kadar temel kazısı başlayacaktır. Önümüzdeki 50 yılı da düşünerek, büyüyebilecek, alan olarak genişletilebilecek bir konumda yine köklü ve ilerici bir kazanım için elimizi taşın altına koymuş olduk.

“Öğrenci Yurdunun Yapımına Başladık”

Yıllardır atıl halde bekleyen, çürümeye yüz tutmuş bir üniversite binamız var; öğrenci yurdu olmadığından kullanılamayan. Çok şükür 120 kişilik bir öğrenci yurdu için temel kazısını başlattık. İnşallah bu yıl meslek yüksekokulumuza öğrenci almayı hedefliyoruz; Erciyes Üniversitesi ile bu konuda mutabık kaldığımızı söyleyebilirim.

Sanayi Sitesi,Bünyan’ın Bugünü ve Geleceği İçin Çok Önemli

Bünyan için, Bünyan’ın bugünü ve geleceği için çok çok önemli bir konu daha var: Bünyan’ın sahip olduğu ekonomik potansiyelin değerlendirilememesi, yatırımcının, üreticinin ilçe dışına gitmesiyle yaşanan kayıpların önüne geçeceğiz inşallah. 55 dükkânlı sanayi sitemizi çok yakında tamamlayarak yatırımcıya vereceğiz. İkincisinin de temeli atıldı. Bünyan S.S Gençler Yapı Kooperatifi tarafından yapılacak 17 dükkanlı sanayi sitesi ile birlikte72 dükkanlı bir sanayi alanını hep birlikte ilçemize kazandırmış olacağız. Tabi bu yeterlimi elbette değil. İnşallah durmak yok yeni projeler ile yola devam diyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.