“BULDAN’I, YEŞİL KİMLİĞİNİ KORUYARAK GELECEĞE TAŞIMAK AMACINDAYIZ”

Buldan’ın yeşil kimliğini koruyarak Buldan’ı geleceğe taşımak amacında olan ve bu doğrultuda çalışmalarına yön veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, yeşil rengi koruma çalışmaları kapsamında ilçenin dört bir yanında ağaçlandırma seferberliği başlattı.

0
1586

Yalnızca bugünü değil yarını düşünen projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay; ilçenin dört bir yanında gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları ile de adından söz ettirdi. İlçe merkez ve mahallerinde yol kenarları ve parklarında ‘Yeşil’ rengini koruyan Başkan Gülbay önderliğindeki Buldan Belediyesi ekipleri 2 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi. Yalnızca yeni fidanların toprakla buluşmasını sağlamakla kalmayan ekipler, mevcut ağaçların bakımı ile de yakından ilgilendi. Buldan’ın dört bir yanında hayat bulan ağaçlar düzenli olarak budandı.

Buldan Belediyesi Ağaçlandırma projeleri kapsamında toprakla buluşan ağaçların sulanması da ihmal edilmedi. Bu kapsamda derin su kuyusu yapılarak 6 bin 500 metre damlama sulama sistemi kuruldu. Ayrıca ağaçların sulanma işleminde su tasarrufu sağlaması amacıyla Yenicekent Mahallesi’nde var olan 2 kuyunun bakımı yapılarak bin 750 metre, merkez mahallelerde de 2 bin metre damlama borusu döşendi. Ağaçlandırma projesine destek veren ekipler; ilçenin temel geçim kaynağı olan üzüm ve kekik ekim alanlarında da çalışmalar gerçekleştirdi. Yenicekent Mahallesi’ndeki üzüm bağları ve Türlübey Mahallesi’ndeki kekik arazilerinin bakımları yapıldı. Hava koşulları ve çeşitli nedenlerle kırılan ağaçlar da toplanarak herhangi bir güvenlik sorununa yol açılmasına izin verilmedi. Toplanan ağaçlar kesilerek temizlendi ve odun olarak ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımları kapsamında dağıtımı gerçekleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.