Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2004 yılında başladığı hizmet yolculuğunda ilk etapta Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların ayağa kaldırılması noktasında vermiş olduğu mücadele sonucu tarihi ve kültürel varlıkların ayağa kaldırıldığını söyledi. Eskimalatya bölgesinde yaptığı altyapı hizmetleri ile Türkiye’de bir rekora imza atıldığını kaydeden Başkan Gürkan, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte daha önce 30 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet verilirken, yeni dönemde 300 bini aşkın bir nüfusu olan bir ilçeye hizmete başladıklarını kaydetti. Yeni dönemde ilk olarak kurumsallaşmayı tamamladıklarını belirten Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesini mazisine layık istikbale hazırlama noktasında Türkiye’ye rol model olacak hizmetlere imza attıklarını ifade etti.
“İspendere İçmeleri’ni Türkiye’nin Şifa Merkezi Yapacağız”
Malatya’nın sağlık turizmi noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Başkan Gürkan, “Malatya’mız bölgede, hatta ülkemizde sağlık turizmi noktasında önemli potansiyele sahip olan bir il. Battalgazi Belediyesi olarak sağlık turizmine katkıda bulunmak amacıyla İspendere İçmeleri’ni sağlık turizmine kazandırma noktasında çalışmalara başladık. İnönü Üniversitemiz ile birlikte İspendere İçmeleri’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’ni hizmete sunacağız. Şifalı sularda faydalanmak üzere buraya gelen vatandaşlarımızın rahat bir ortamda zaman geçirmeleri ve kalmaları noktasında da sosyal alanlar ve donatılar yapılmaktadır. Yeşil bir vadinin daha yeşil bir görünüme kavuşması için bin 200 dönümlük alanda fidanları toprakla buluşturduk” diyerek, Temmuz ayı içerisinde bitirilmesi hedeflenen İspendere İçmeleri’ni Türkiye’nin şifa merkezi yapacaklarını ifade etti.
Yeşile büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Gürkan, Orduzu Galip Çınar Parkı vatandaşların hizmetine sunduklarını ve tarihi Çınar’ı da koruma altına aldıklarını kaydetti. Bin yıllık Tarihi çınarın etrafını etrafındaki 30 dönüme yakın yeri kamulaştırarak Uyguladıkları Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi ile Malatya’ya prestijli bir yaşam alanı kazandırdıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hem buradaki tarihi çınarın korunması, hem de tarihi çınarın vasfına uygun bir çevre düzenlemesi ile Malatya halkının rahatlıkla gelip huzurlu bir şekilde vakit geçirebileceği bir alan oluşturduklarını söyledi.
“Tarihi Değerlerimizi Geleceğe Taşıyoruz”
Tarihi Tahtalı Hamam’ın restorasyonunun tamamlandığını hatırlatan Başkan Gürkan, Tahtalı Hamamı ‘Hamam Müzesi’ olarak hizmete sunacaklarını belirtti. Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’ni devredilen Eski Askerlik Şubesi’nin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, Eski Askerlik Şubesi’ni Kent Müzesi olarak hizmete sunacaklarını ifade etti. Başkan Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi ile birlikte Türkiye’de şehir parklarının konuşulmaya başladığını ifade ederek, Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Atatürk Kız Anadolu Lisesi’ne yeni bir bina yaparak, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yeni yerinde eğitim öğretime başladığını ve eski okulun ise kısa bir sürede yıkılarak Yeşil Kuşak Projesi kapsamında değerlendirileceğini belirtti.
“Mahallelilik Projesi ve Mahalle Müzeleri Türkiye’de Örnek Alınacak”
Son olarak Mahallelilik Projesi ve Mahalle Müzeleri’ne değinen Başkan Gürkan, “Mahallelilik Projesi, ülkemizin birlik ve beraberliği, güvenliği açısında önemli bir projedir. Devlet projesi olacağına inanıyorum. Çünkü insanlarda aidiyet olgusunu geliştirme noktasında önemli bir proje. İnsanlarımızda birlik ve beraberliği, kardeşliği, birlikte yaşama ve güven olgusunu pekiştirecek bir proje olarak görüyorum. Mahalle Müzeleri de bu projenin mihenk taşıdır” diyerek, Battalgazi Belediyesi’nin saymakla bitmeyecek hizmetlerde bulunduğunu kaydetti.