“Sızır’da Önemli Bir Değişime İmza Attık”
Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu, ihtiyaçlara ve önceliklere göre gerçekleştirdikleri çalışma ve yatırımlarla Sızır’da fiziki anlamda önemli bir değişime imza attıklarını söyledi.
Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde sosyal ve kültürel anlamda şehrin gelişimine katkı sağlayacak çalışmaları yaparken fiziksel yapıyı da ihmal etmediklerini ifade eden Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu, fiziki anlamda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili ise şu bilgileri verdi:
Şehit Piyade Çavuş Fazıl Altuntaş Parkı
Kırk tane göz olan suyun kaynadığı bir yer olan ve adını buradan alan Kırkgöz Mevkiinde hemşerimiz, Şehit Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş adına park yaptık. 8 dönüm üzerine yaptığımız Park’ın içerisine; 6 Adet Kamelya, 18 Adet Bank, 6 Adet Masa, 2 Adet Çeşme, 700 Metre Kare Kilitli Parke Taş, 1 Adet Çocuk Oyun Grubu yapılmış, 300 Adet Mavi Ladin, Batı Ladin ve Çam fidanı dikilmiştir. İnsanların oturabileceği, piknik yapabileceği, nefes alabileceği yer tesis etmeye çalıştık.
Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Projesi
Meydanımızın beldemizi yakışır bir hale getirilmesi noktasında mülkiyeti belediyemizi ait olan 2250 m2 alanda cumhuriyet meydanı projemizi hayata geçirdik. Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üyeyiz. Katıldığımız toplantıda bu projemize destek istedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi ve Bornova Belediyesi gibi belediyelerimizin kimisinden kimisinde bayrak gibi destekler aldık. Bizde buradan bir araç gönderip o malzemeleri toplayıp getirdik. Atatürk büstü 2 metre 10 cm boyunda, 23 metre bayrak gönderi gibi malzemelerimizi getirip tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp projemizi başlattık. Sızır’da ilk defa böyle bir projeyi hayata geçirdik. Meydan bizim en önemli eksiklerimizden biriydi. Çünkü resmi törenlerde ve çeşitli etkinliklerde meydan olarak kullanabileceğimiz bir alanımız yoktu. Gerek resmi tören ve kutlamaların yapılabileceği gerekse öğrencilerimizin çeşitli etkinlik ve aktiviteler gerçekleştirebileceği güzel bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Meydanda tören alanı kısmında bayrak gönderinin altına Atatürk büstümüzü yerleştireceğiz. Bunun yanında iki tane havuz, kamelyalar, yürüyüş yolları, anfi tiyatro gibi donatılarla da bu Sızırımıza kalıcı bir eser kazandıracağız.
Arpaözü Mahallesi’nin İçme Suyu Sorunu Çözüldü
Sızır su yönünden zengin bir yer olmasına rağmen ana içme suyu hattımız 32 kilometre uzaktan geliyor. Burada da kaynaklarımız var. Depolarımıza gelen içme suyumuz burada gerekli işlemlere tabi tutulduktan sonra şebekeye veriliyor. Arpaözü Mahallemizde içme suyu ile ilgili sorunlar vardı. Bu sorunları çözmek noktasında oraya küçük bir su deposu yaptık. Halkın kullandığı içme suyunu kaynağından kaptaj yaparak onu kontrol altına alıp ondan sonra onu yeni yaptığımız depoya getirip gerekli işlemlerini yapıp şebekeye verdik. Bu hakikaten güzel bir işti.
“İmkânlarımız Çerçevesinde Sızır İçin Bir Şeyler Yaptık”
Altyapımız yapılı. Şuan kanalizasyonla ilgili ciddi sorunumuz yok. Zaman zaman patlaklarımız oluyor ona da biz müdahale ediyoruz. Çok nadir yerlerde fosseptik kullanan evlerimiz var. Zamanında imar dışında yapılmış tarım amaçlı yapılmış ama ev gibi kullanıyor. Bunun dışında altyapıda ciddi bir sıkıntımız yok. 18 yıllık bir içme suyu şebekesine sahibiz. 32 kilometreden gelen içme suyu hattımız var. Buradaki içme suyu hattı eskiyor. Şuan için değil ama önümüzdeki yıllarda sıkıntı yaratabilir bu durum. İçme suyu hattının yenilenmesi Belediye olarak bizim altından kalkabileceğimiz bir iş değil. Çok büyük bütçeli bir iş bu. İller bankası aracılığı gerçekleştirilebilir bir proje ilerisi için. Sızır küçük bir yer. Onun için yaşanan bir sıkıntıyı ötelemek, ertelemek gibi bir şansınız yok. Bir yerde bir sorun varsa onu anında çözmeniz gerekiyor. Altyapımız 18-19 yıllık bir altyapı. Böyle olunca da sık sık sorunlarla karşılaşıyoruz. Yol ve ulaşım konusunda anayollarda karayolları etkili. Örnek vereyim belediye önünden geçen yol karayollarının etkisinde çünkü iki üç yeri birbirine bağlıyor. Buraya bizim bir etkimiz yok. Ama şehir içindeki cadde ve sokaklar bize ait. Buralarda daha önceden yapılmış yollarımız var. Bizde bir şeyler katmaya çalıştık. Kilitli parke çalışmaları gerçekleştirdik. İhtiyaç olan yerlerde 20 bin metre kare civarı yol yaptık ve devam ediyoruz zaten. Kasabamızda bulunan Tarla ve Arazi yolları, Yayla yollarımızın İş makinalarımızla kullanılabilir hale getirildi.
Çevre düzenleme çalışmalarımız kapsamında Göksu parkını yeniden düzenledik. Piknik alanlarını düzenleyerek kamelyalar yerleştirdik. Yeni Mezarlığın önüne 100 Araçlık Otopark yaptık. Birde bunu özellikle söylemem lazım; Sızır’da üç tane ana su var. Göksu deresi, Ayanözü deresi ve Kumartaş deresi. Bunlar merkeze su taşıyan dereler. Bunların kenarlarında çok eskilerden 40-50 sene öncesinden yunak diye tabir edilen kadınların yün yıkadığı çamaşır yıkadığı aynı zamanda tuvalet gibi kullanılan yerler var, direk suyla irtibatlı. Bunlar görüntü açısından da çevre sağlığı açısından da hoş durmuyordu. Arpaözü mahallemizde yine insanlarımızın bir araya gelip toplanabileceği, düğün, nişan cenaze gibi organizasyonları gerçekleştirebileceği bir mekan yoktu. Burada çok amaçlı kullanılabilecek bir sosyal tesis yaptık. Düğün salonu olarak planlanan ama daha çok amaca hizmet eden güzel bir çalışma gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu çalışmamızda bizim açımızdan gayet güzel oldu. Çok amaçlı kullanılabilecek bir kültür sitesi yapma düşüncemiz vardı. Gerekli girişimlerde bulunduk ama bütçesi bizi zorladığı için şuan da o konuda bir çalışma gerçekleştiremedik Onun dışında verdiğimiz sözlerin fazlasını yerine getirdik.”